Frågor & Svar

Här har vi samlat lite frågor och svar som kan vara bra att titta på innan du kontaktar oss i något ärende. Klicka på frågan så ser du svaret.

Vart vänder jag mig när jag vill få något åtgärdat i lägenheten?

Det bästa är att kontakta hyresvärden Jonas Åkesson 0733-93 83 73

Vart vänder jag mig vid ett akut fel?

Vart vänder jag mig vid ett akut fel i lägenheten eller i fastigheten som sker? Ring Jonas 0733-93 83 73

Hur säger jag upp min lägenhet?

Uppsägning måste ske skriftligen. Uppsägningstiden är alltid 3 kalendermånader.

Jag vill hyra ut min lägenhet i andra hand

Jag vill hyra ut min lägenhet i andra hand då jag under en begränsad period skall bo på annan ort. Hur ska jag göra? Gör en skriftlig förfrågan till oss om andrahandsuthyrning. Vi måste godkänna anledningen och även den tilltänkta hyresgästen före kontrakt kan skrivas. Vid en andrahandsuthyrning är det fortfarande du som är ansvarig för att hyran betalas i tid och för lägenheten.

Får jag måla och tapetsera om själv?

Får jag måla och tapetsera om själv i min lägenhet? Kontakta oss först. Vi tillåter det oftast så länge det blir fackmannamässigt utfört. Dock kan ni komma att få betala ersättning om ni flyttar och det är dåligt utfört.

Fest i min lägenheten?

Hur ska jag gå till väga om jag vill ha fest i min lägenhet då risken finns att grannar störs? Ta hänsyn till dina grannar. Om det är en större fest som t ex födelsedagskalas bör du meddela dina grannar i förväg.

Parkeringsplats?

Hur söker jag parkeringsplats hos er. Kontakta oss per telefon.

Störande grannar

Jag har störande grannar, vem kontaktar jag? Kontakta oss med tidpunkt samt datum för händelsen så vidtar vi nödvändiga åtgärder

Byta lägenhet.

Jag är boende hos er idag, men vill söka en större eller mindre lägenhet. Gör en vanlig intresseanmälan så hjälper vi dig.

Vad ska jag tänka på som rökare?

Om du röker på balkongen, tänk på att dina grannar lätt får in rök i sina lägenheter. Kasta ej ner fimpar eller något annat från balkongen. Rökning i lägenheter undanbedes då det lätt kommer ut i trapphus och stör dina grannar. Rökning inomhus skadar material som vitvaror och tapeter, med påföljd att vi kan komma att kräva er på ersättning vid utflyttning.

Grilla på balkongen?

Att grilla på balkongen är strängt förbjudet på grund av brandrisk.

Jag ska flytta och vill överlåta lägenheten till en kompis, får jag det?

Kontraktet kan inte överlåtas till någon bekant. Endast personer som varit stadigvarande sammanboende i mer än 3 år eller gift med kontraktsinnehavaren kan ta över kontraktet. Kontakta oss om du vill överlåta ditt hyreskontrakt.
© Copyright Åkesson Fastighetsförvaltning 2022