Åkesson Fastighetsförvaltning är ett företag som drivs av passion. En passion att förädla, att utveckla och att ställa allt till rätta.

    Vi gillar utmaningar och förvärvar gärna fastigheter med utvecklingspotential, fastigheter med eftersatt underhåll, fastigheter som går att utveckla, renovera och bygga om. Det genuina, traditionella och beprövade är viktigare än det moderna tänket om själlös effektivisering.

    När vi renoverar satsar vi aktivt på att använda material som minskar risken för allergier, helst material helt utan kemikalier. Stegljudsmattor av återvunnet lin, istället för plastbaserade material, är ett exempel. Ett annat är att vi återvinner och renoverar de gamla dörrarna av massivt trä istället för att byta ut dem mot dörrar i moderna material vid renoveringar.

    Vi arbetar dessutom gärna med lokala byggare som delar samma passion för sitt arbete som vi gör och köper sällan en färdig entreprenad utan jobbar helst med byggprocesser där vi själva tar ett stort ansvar.

    Tegelakademipriset 2015

    Ett bevis på att vi är på rätt väg fick vi när vi nyligen fick ta emot Tegelakademipriset 2015 med motiveringen: ”För renoveringen av fastigheten Kyrkogatan 25 (Parken 10). Byggnaden har genomgått en vördsam renovering, man har bl a återskapat vackra snickeridetaljer som känns igen från gamla fotografier.
    Även husen Kyrkogatan 38 (Anna 11) det s k Laroschhuset/Thorsénhuset och Kyrkogatan 19 Mårten 17) har renoverats med stor varsamhet.”

    Detta gör oss givetvis mycket stolta och det känns också härligt att känna att det finns fler som tänker som oss!

    Mer än bara fastighetsförvaltning

    Vi som driver Åkesson Fastighetsförvaltning heter Jonas och Carina Åkesson. Vi är ett mindre familjeägt företag som i mer än 20 år ägt och förvaltat fastigheter runt om i Skåne.

    För oss är det viktigt att ha en nära, bra relation med våra hyresgäster. Vi vill att de ska trivas och stanna länge. Därför satsar vi mycket tid på att de ska få ett bekvämt och fördelaktigt hyrande hos oss.

    Välskötta hus i centrala lägen

    Våra fastigheter är centralt placerade på de orter som ger prisvärda hyror och där det är nära till större orter.
    Fastigheterna är ofta äldre där vi kunnat satsa på att varsamt bevara och framhäva deras olika karaktärer.

    Den genuina och ombonade känslan är inte bara viktig för privata hyresgäster utan ger också en attraktiv arbetsplats för de företag som hyr hos oss. Stor kraft läggs på miljöarbetet med allt ifrån sophantering till uppvärmning och underhåll, och då också givetvis i val av byggmaterial.

    Hyresgäster valda med omsorg

    Vi är alltid lyhörda för önskemål från våra hyresgäster om utformning av såväl detaljer som helheten i fastigheterna. Och i den mån det är möjligt, av praktiska, etiska eller ekonomiska skäl, så försöker vi uppfylla dessa önskemål. Att ha rätt mix av hyresgäster skapar inte bara god stämning i fastigheterna – det förstärker också våra fastigheters olika karaktärer. Därför ser vi, tillsammans med de privata hyresgäster som vi har, gärna företag som har besökande kunder till sin verksamhet, som hyresgäster. Det kan vara kontor, restauranger eller butiker som drar nytta i sin marknadsföring av fastighetens placering och utformning.

    Tyck till om oss

    Eftersom vi gärna vill veta vad du som hyresgäst tycker är bra eller vad som skulle kunna vara bättre i lägenheten/lokalen eller allmänt i huset, så skriv till oss.

    Använd gärna formuläret här intill!

    Tack på förhand!

    © Copyright Åkesson Fastighetsförvaltning 2022