Frågor och Svar

Det bästa är att kontakta hyresvärden Jonas Åkesson 0733-93 83 73

Vart vänder jag mig vid ett akut fel i lägenheten eller i fastigheten som sker? Ring Jonas 0733-93 83 73

Uppsägning måste ske skriftligen. Uppsägningstiden är alltid 3 kalendermånader.

Jag vill hyra ut min lägenhet i andra hand då jag under en begränsad period skall bo på annan ort. Hur ska jag göra?
Gör en skriftlig förfrågan till oss om andrahandsuthyrning. Vi måste godkänna anledningen och även den tilltänkta hyresgästen före kontrakt kan skrivas. Vid en andrahandsuthyrning är det fortfarande du som är ansvarig för att hyran betalas i tid och för lägenheten.

Får jag måla och tapetsera om själv i min lägenhet? Kontakta oss först. Vi tillåter det oftast så länge det blir fackmannamässigt utfört. Dock kan ni komma att få betala ersättning om ni flyttar och det är dåligt utfört.

Hur ska jag gå till väga om jag vill ha fest i min lägenhet då risken finns att grannar störs? Ta hänsyn till dina grannar. Om det är en större fest som t ex födelsedagskalas bör du meddela dina grannar i förväg.

Hur söker jag parkeringsplats hos er. Kontakta oss per telefon.

Jag har störande grannar, vem kontaktar jag? Kontakta oss med tidpunkt samt datum för händelsen så vidtar vi nödvändiga åtgärder.

Jag är boende hos er idag, men vill söka en större eller mindre lägenhet. Gör en vanlig intresseanmälan så hjälper vi dig.

Om du röker på balkongen, tänk på att dina grannar lätt får in rök i sina lägenheter. Kasta ej ner fimpar eller något annat från balkongen. Rökning i lägenheter undanbedes då det lätt kommer ut i trapphus och stör dina grannar. Rökning inomhus skadar material som vitvaror och tapeter, med påföljd att vi kan komma att kräva er på ersättning vid utflyttning.

Att grilla på balkongen är strängt förbjudet på grund av brandrisk.

Kontraktet kan inte överlåtas till någon bekant. Endast personer som varit stadigvarande sammanboende i mer än 3 år eller gift med kontraktsinnehavaren kan ta över kontraktet. Kontakta oss om du vill överlåta ditt hyreskontrakt.

Hyresgäster valda med omsorg

Vi är alltid lyhörda för önskemål från våra hyresgäster om utformning av såväl detaljer som helheten i fastigheterna. Och i den mån det är möjligt, av praktiska, etiska eller ekonomiska skäl, så försöker vi uppfylla dessa önskemål. Att ha rätt mix av hyresgäster skapar inte bara god stämning i fastigheterna – det förstärker också våra fastigheters olika karaktärer. Därför ser vi, tillsammans med de privata hyresgäster som vi har, gärna företag som har besökande kunder till sin verksamhet, som hyresgäster. Det kan vara kontor, restauranger eller butiker som drar nytta i sin marknadsföring av fastighetens placering och utformning.

Tyck till om oss

Eftersom vi gärna vill veta vad du som hyresgäst tycker är bra eller vad som skulle kunna vara bättre i lägenheten/lokalen eller allmänt i huset, så skriv till oss.

Använd gärna formuläret här nedan!
Tack på förhand!

  Ditt namn (obligatoriskt)
  Din e-post (obligatorisk)
  Ämne
  Ditt meddelande
  Verifieringskod
  captcha